Nowa obrotowa kamera
Wisła - skocznia narciarska Malinka


Kliknij i oglądaj - Kamery on-line

Luty 2018
Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
Wszystkie wydarzenia...

Następne zawody

W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi informacjami.

59. Zawody Sędziów i Działaczy PZN

Szukaj w serwisie

PZN  »  Kombinacja  »  Aktualności

Aktualności

Szczepan Kupczak Szczepan Kupczak

Szczepan Kupczak z punktami w Planicy!

30-09-2017
Szczepan Kupczak wywalczył punkty w sobotnich zawodach FIS Grand Prix w kombinacji norweskiej, które rozgrywane były w słoweńskiej Planicy. Podopieczny trenera Winkelmanna ukończył rywalizację na 28. miejscu. Zawody zdominowali Norwegowie, którzy wywalczyli wszystkie miejsce na podium. Zwyciężył Magnus Hovdal Moan, drugi był Espen Andersen, a trzecią pozycję zajął Jan Schmid. 

Poza czołową "30" zawody ukończyli. 49. Paweł Twardosz oraz 53. Wojciech Marusarz.

Na półmetku rywalizacji w zawodach FIS Grand Prix w słoweńskiej Planicy prowadził Francuz Maxime Laheurte, który oddał skok na odległość 137 metrów. Jako drugi na trasę biegu wyruszył Estończyk Kristjan Ilves, który wylądował na 133 metrze. Natomiast trzecią pozycje po skokach zajmował Norweg Jan Schmid, który uzyskał 134,5 metra.

Trzech reprezentantów Polski wystartowało w sobotnich zawodach FIS Grand Prix w kombinacji norweskiej. Najlepiej na skoczni z trójki Biało-Czerwonych zaprezentował się Szczepan Kupczak, który po skoku na odległość 128 metrów zajmował 19. miejsce. Na 48. pozycji pierwszą część rywalizacji zakończył Paweł Twardosz, który uzyskał 112 metrów. Natomiast Wojciech Marusarz wylądował dwa metry bliżej od Twardosza i tym samym uplasował się na 53. miejscu.

Wyniki po serii skoków

Lista startowa biegu
Źródło: Anna Karczewska / PZN
Najnowsze aktualności:

Twój komentarz:
Maksymalnie 1000 znaków.
wstecz


Realizacja Ideo
CMS Powered by Edito

Strona główna  |  Mapa serwisu  |  Kontakt
Copyright © 2016 Polski Związek Narciarski (Polish Ski Federation). All rights reserved.